Friday, December 31, 2010

Selamat datang 2011.....

2011

Tahun baru datang lagi..2011 meninggalkan 2010 penuh kenangan, pengajaran, dan impian yang terabai. Meninggalkan 2010 yang telah memberi seribu makna dalam kehidupan sebagai bekalan untuk masa depan. yang dah berlalu jangan dikenang, mungkin ada keindahan yang menanti di masa depan....
Azam 2011???tidak perlu menunggu tahun baru untuk berazam, azam boleh datang bila-bila. Semasa gembira, sedih, kecewa, sakit, sihat....tapi keazaman yang kuat adalah pada ketika sedih & sakit....kerana kita telah belajar daripada jiwa yang menderita yang akan dikenang untuk sekian lama. Kita sepatutnya bersyukur dan berterima kasih kepada mereka yang menyebabkan kita sakit dan sedih, kerana merekalah yang membuka mata dan jiwa untuk mendapatkan azam yang kental. Terima kasih!!!!

Apa-apa pun SELAMAT TAHUN BARU 2011 kepada semua....semoga kita bersama-sama membuka lembaran baru dalam kehidupan kita semua dan terus hidup dalam kemakmuran....InsyaAllah...


Tak lupa juga..TAHNIAH kepada pasukan bola sepak negara atas kejayaan menjuarai Piala AFF Suzuki...kegemilangan di penghujung 2010...TAHNIAH!! tapi jangan cepat lupa diri yeee....

Monday, November 29, 2010

Brunei yang saya kenali...




Brunei yang saya kenali....

1. Lapangan Terbang Antarabangsa Brunei yang saya lawati pada cuti hari raya Aidilfitri yang lalu...agak lengang dan sunyi....airport nya agak sederhana...cuma yang hairannya kalau nak ambil penumpang di balai ketibaan, kena bayar entrance fee...BD1.50 kalau tak silap...


Gambar atas : di ruang legar balai berlepas...




2. Nasi Katok..sangat-sangatlah terkenalnya di Brunei...hampir sepanjang jalan ada saja yg jual Nasi katok...mengikut kisahnya asal nama Nasi Katok(nasi ketuk dalam Bahasa Malaysia) bermula apabila penjual nasi katok ini menjualnya dari rumah ke rumah pada waktu pagi dan akan mengetuk pintu rumah orang untuk menjual nasi yang dibawa...sejak itulah nama nasi katok ini lekat dan terkenal di Brunei hingga hari ini...
Camana Nasi Katok???macam nasi lemak biasa, cuma kurang lemak sikit, ada sambal dan seketul ayam, biasanya ayam goreng lah (saiz ayam agak besar)..memang puas hati makan dan harganya BD1.00 SAHAJA..( lebih kurang RM2.30-2.50)...tapi sorry, saya tak sempat ambil gambar Nasi katok hari tu..sebab tak sabar nak makan..hahaha....jadi bayangkan je lah nasi lemak bungkus dalam kertas coklat...

So...sapa-sapa yang pergi ke Brunei jangan lupa makan Nasi Katok...memang senang nak dapat...banyak jual di warung-warung...

3. Rumah yang paling saya suka lihat - unik betul rumah ini. Lokasi daerah Temburong, tak jauh dari Puni, sebelah je dengan sempadan Limbang-Temburong. Sapa-sapa yang pernah lalu jalan ni @ nak pergi ke Kota Kinabalu dari Miri(pengangkutan darat)...memang akan nampak rumah ini...

kalau tuan rumah terbaca post saya ni..mintaaa maaf aaaa...buleh kali aahhh kediaku liatkan rumah biskita di sini....heheh..for sharing...

Sebenarnya banyak lagi yang saya nak explore tentang Brunei...maybe lepas ni kalau saya balik kampung, saya tidak akan melepaskan peluang untuk melawat Bandar Seri Begawan pula...kali terakhir pergi semasa saya berbelas tahun dahulu..(lama sungguh) mesti banyak perubahan sekarang...InsyaAllah...saya akan pergi...Amiiinn..

Sunday, August 29, 2010

myMetro | CAK: Gadis Melayu tunjuk taring?

myMetro | CAK: Gadis Melayu tunjuk taring?

Melayu kah gadis-gadis ini????????????

Bukan nak pertikaikan...tapi kalau nak menilai seorang gadis melayu...perlukah solek tebal-tebal??pakai cantik-cantik??? tambah lagi perangai yang seolah-olah tidak ada malu dan segan....macam tiada pun ciri-ciri ketimuran....apa nak jadi dah dengan 'gadis-gadis melayu' yang mencuba nasib niihhh...saya tak nampak pun kemelayuan nya...kemelaratan(melayu+barat) adalah....nak glamer sebenarnya budak-budak niiiii....teringin nak jadi pengacara & lepas tu glamer then dapat laaa title selebriti.....maka dapat la perhatian orang-orang kenamaan......ada la jaminan hidup senang....begitulah yang saya nampak perjalanan hidup selebriti kat Malaysia nihhh....tapi tak laa semua...ada juga yang betul-betul berbakat, tapi tak ramai pun...yang ramainya, lebih 'berbakat pada muka yang dah plastik' semata-mata....

p/s: kecewa sebenarnya dengan rancangan Gadis Melayu ni..yang tak menepati betul-betul ciri-ciri kemelayuan asli...!!!!

Monday, August 23, 2010

Bila manusia perasan diriknya kacak.................

...mulalah mulutnya suka nganok org..merendah-rendahkan orang lain...sebabnya rasa diriknya bagus, perfect kali...yalah nya malar merendah-rendahkan kekurangan orang lain....TAPI nya lupak..nya miker apa yang nya ada masa tok akan kekal ka???nya akan kacak ka sampei bila-bila???(padahal nya mpun sik kacak pun....gggrrrr)nya miker gereknya pun akan kacak ka sampei bila-bila????mungkinnya lupak yang bila-bila Allah boleh tarit balit semua benda yaaa....pinjaman sementara jak ya bah....mungkin nya lupa hal yaa...apa yang penting, HATI kita...IMAN & TAQWA...ya yang kekal bah...mun sekadar kacak tapi mun sik ada budi bahasa, sombong(perasan dirik kacak), sik pernah senyum ngan orang, sik hormat ngan orang, apa la guna semua yaaaa.....BUTA sapa yang memilih orang macam ya...BUTA sebab nampak kacak jak...sebab ya orang madah CINTA ITU BUTA!!!!!...tapi jangan sampei kita BUTA HATI!!!! sampei sik nampak benda lain yang lebih bagus, yang akan kekal....yang boleh memberiknya kebahagiaan!!!
Manusia...macam yalah sifatnya....sekali boleh laaa diterimak...tapi mun dah sampei berkali-kali...berbekas juak dalam hati...sampei menjatuhkan air muka orang depan orang lain...mulut sik bertapis-tapis mok nganok orang...jangan sampei 1hari klak ada orang lain molah benda yang sama ngan dirik nya juak....( padan muka lah jawabnya...!!!)
Sepatutnya kita manusia tok saling hormat-menghormati, saling menjaga air muka sesama saudara...sik menjatuhkan airmuka orang lain...
Sesungguhnya, dunia tok ibarat roda, hari tok kita molah orang macam yaaa...sik mustahil satu hari klak, orang akan molah benda yang sama juak ngan kita....sebab yalah kita mesti saling bertimbangrasa....
Semoga benda-benda macam tok akan jadi pengajaran untuk kita semua....jangan molah orang lain sesuka hati macam yaaa...walaupun rasa-rasa dirik ya kacak..hensem..jelita...anggun....semua ya boleh hilang sekelip mata bah!!!!!

p/s: berdoa mudah-mudahan kamek sik jadi manusia macam yaaa....minta sentiasa dilindungiNya...Amiinnn...






Tanzil : Quran Navigator

Tanzil : Quran Navigator

Klik pada web atas ni...web yang sangat berguna membantu kita mengaji Al-Quran dengan baik..siap boleh pilih Mushaf apa yang kita biasa baca...kalau nak terjemahan pun boleh...and satu lagi, kalau nak dengar bacaan pun boleh, tekan kat ikon mic yang ada situ ( nak bacaan laju, sederhana atau perlahan pun boleh)..memang sangat-sangat useful....dan boleh baca kat mana-mana..airport(masa nak balik raya nanti..heheh), bus station, kedai mamak masa sahur...pendek kata kat mana-mana pun boleh lah ASALKAN ADA TALIAN INTERNET...heheh..
Apa-apa pun....SELAMAT MENGAJI....

Utusan Malaysia Online - Ekonomi

Utusan Malaysia Online - Ekonomi

SSM: Akta terbaru syarikat lebih baik :

Salam semua....ini adalah berita terbaru yang mana Akta Syarikat 2011 akan diwujudkan untuk selamatkan syarikat-syarikat korporat besar yang berpotensi untuk maju tapi menghadapi masalah kewangan. Kita akan lihat kehadiran akta ini tahun depan...so nasib Akta Syarikat 1965??? we will see what happen next....adiosss....

Tuesday, August 17, 2010

mStar Online : Awas Jualan Murah


mStar Online : Awas Jualan Murah

Haaaaa...berhati-hati dengan jualan murah yang rancak di sepanjang ramadhan...hakikatnya barang yang dijual dengan harga yang tersangatlah murah (kononnya...) telah pun diberi potongan sehingga 80% ( cuba laaa diskaun 100%...hehe)TAPI sebenarnya, itulah harga sebenar barang tersebut....kalau ada diskaun pun mungkin hanya RM2-3 sahaja....itu laaa sebenarnya hakikat yang kita tak sedar selama ini...dengan adanya artikel ni, semoga kita buka mata tentang 'tipu helah' yang mengaburi mata kita selama ini....JADILAH PENGGUNA BIJAK!!! selamat meneruskan ibadah puasa.....

Berita Harian Online | Dua tak mengaku seleweng dana PEMPENA RM888,000

Berita Harian Online | Dua tak mengaku seleweng dana PEMPENA RM888,000

Salam 1Malaysia....di atas adalah contoh salah laku seorang pengarah yang dituduh atas kesalahan pecah amanah. Pecah amanah adalah merupakan kesalahan jenayah dan mereka dibicarakan di bawah Kanun Keseksaan. Melanggar tanggungjawab fidusiari kerana tidak amanah dalam menjalankan tugas.

Sunday, August 15, 2010

Berhati-hati produk kecantikan...beracun!!!!!!

Produk disenarai hitam Kementerian Kesihatan

Produk pelangsing badan berdaftar ada sibutramine:
  • Kintop
  • Body Beaus
  • BMI-9 Xylimming Capsule
  • Senna Plus Capsule

    Produk tidak berdaftar mengandungi sibutramine:
  • Lami

    Produk berasaskan makanan mengandungi sibutramine:
  • Obexlim
  • Slimax Coffee
  • Beaute Fit Body Contour
  • Body Trimz

    Produk tradisional berdaftar yang mengandungi steroid:
  • 357 Nasal Spray

    Produk tradisional tak berdaftar mengandungi steroid:
  • Makjun Taufiq Dua Istimewa
  • Majun Dua Istimewa
  • Ginseng Jin Fui Wan
  • Maajun Tenaga Herba Ubi Jaga
  • Jamu Tradisional Jaya Asli (Anti Asam Urat)
  • Red Brand Ginseng Plus Zheng Fei Capsule
  • Ren Sem Tu Chon Chin Kuo Pill
  • Makjun Syafiq 3 Istimewa
  • Reepo

    Produk berasas makanan yang mengandungi steroid:
  • Air Ikan Haruan

    Produk kosmetik yang mengandungi hydroquinone dan tretinoin atau salah satu:
  • Eriesya Spa Beauty Cream
  • Atika Beauty Renewal Cream
  • Temulawak Whitening Pearl Cream Papaya
  • Ratna Sari Whitening Night Cream
  • Tia Amelia Krim Jeragat
  • Chantique Whitening Night Cream
  • RZAC White Pearl Cream
  • Nuriz Day and Night Cream
  • Elite Rias Er Cream
  • R&Z Whitening Night Cream
  • Beauty Line Beautitude Multipurpose Cream
  • Pigmentation Recovery Complex
  • Zara Rejuvenation Cream
  • Natasya Krim Herba Gold
  • De Putih Night Cream

    Produk tradisional berdaftar ada antihistamine
  • Eng Leong Cordyceps Chuanbei Plus Cough Pill

    Produk tidak berdaftar mengandungi antihistamine
  • Pil Zhen Zhu Bai Fong Wan
  • Qian Tong Dan
  • Raja Ubat Resdung
  • Coral Plus UA 350MG

  • Dasyat jugak info baru dari Kementrian kesihatan niihhh....senarai ni saya copy paste dari Berita Harian (Ahad:15Ogos 2010)...ada antaranya produk yang memang terkenal tuuu...so berhati-hatilah kalau nak beli produk...asalnya memang dah lulus tapi diorang tambah bahan-bahan terlarang tu selepas dapat kelulusan....so credits to Ministry of Health Malaysia....thankss sebab tak membiarkan pengguna terus tertipu.....

    Wednesday, August 11, 2010

    Bandingkan....yang ok & tak ok!!!!!.................

    Inilah menu yang saya dapat kat Chicken Rice Shop, Spring.....apa dahjadi kat sayur tu?? tinggal batang sayur...saya tak makan pun lagi.....kalo tak silap menu ni Prawn Soup...( served with batang sayurr..heheh) sahabr jelaaahh...harga pun boleh tahan...kalau tak silap...RM5++ satu mangkuk niihhh....yang penting...saya dah tak makan kat situ daahhh....huhu
    Menu ni plak kat Java Juices area Padungan....Chicken Cheese Baked Rice...memang sedap lah...harga lebih kurang RM10 satu pinggan....tapi memang puas hati lah.....kalau compare dengan yang kat atas tuuuuuuuuu.......
    Haaaa...yang ni my favourite....Black Pepper Chicken Chop....RM10.80 satu pinggan..memang sedap & puas hati lah....thanks Nanie for this picture....sebab saya lupa ambik gambar chicken chop yang saya order...dia punya coleslaw dah abisss....huhu....
    Akan datang. saya akan update lagi menu makanan yang menarik & tak menarik....
    Selamat berpuasa untuk semua.......

    Apa dah jadi dengan Simply Siti?????

    True story..siap dengan gambar lagi...kawan saya, helen beli produk SS nii....bukak je kotak..botol kat dalam dah pecah...kesian member....hehehe...sabar jelah k....
    Botol yang pecah ni SS New Age- Cleansing Lotion...tak tau la camana boleh pecah....apa-apa pun saya pun dah beli satu produk SS ni..dia punya C-Bright Simply 5 Cream....we will see berkesan ke tak produk ni...boleh tahan jugak harganya...paling murah RM29.90 untuk cleansing foam...bagi produk penjagaan muka laahh...make-up tak perasan harga plak...biasa laa..produk made in Korea....

    Monday, August 9, 2010

    Kelakar gileerrrr.....!!!!!

    video

    video


    Sakit perut saya gelak tengok video nihhh....nak hiburkan hati, boleh lah luangkan masa tengok sekejap video nii.....hahahaha!!!!!

    Cinta itu buta @ cinta itu gila???.....





    Pria Tampan Menikahi Nenek 82 Tahun Tahun Aneh! Apa sih yang membuat seorang lelaki muda dan tampan ingin menikahi wanita tua, tepatnya nenek-nenek. Pasalnya, wanita ini, Adelfa Marta Volpes, benar benar sudah sangat sepuh, usianya 82 tahun, sementara sang pemuda tampan usianya 24 tahun. Spoiler for nenek : [Hide] Pemuda yang menjadi sorotan masyarakat itu bernama Rainaldo Waveqche. Pasangan ‘aneh' ini menikah di kota Santa Fee, 490 km sebelah utara Buenos Aires , Argentina . Konon kabarnya, Reinaldo telah tinggal bersama nenek Adelfa sejak berusia 15 tahun. Disebutkan Reinaldo baru jatuh cinta pada nenek Adelfa ketika ia berusia 18 tahun. Pasti anda semua tak percaya bahwa ini adalah cinta suci seperti seorang laki-laki mencintai seorang wanita. Dan, banyak orang tidak percaya adanya ‘cinta suci' itu dan mereka meragukan motivasi Reinaldo menikahi si nenek. Tapi apapaun anggapan orang, Reinaldo tidak perduli. Menurutnya, ia benar-benar mencintai istrinya, Adelfa, dan menikahinya murni karena cinta bukan karena uang. Pasangan pengantin baru ini kemudian menghabiskan bulan madu mereka di Rio de Janeiro , Brasil. Reinaldo mengatakan, ia lebih menyukai wanita dewasa daripada yang muda. Spoiler for nenek : [Hide] Sementara seorang pensiunan, Ms Volpes mengatakan, perbedaan usia bukan halangan untuk mencintai. "Saya sangat senang," katanya. Sementara nenek Adelfa, istri Reinaldo mengatakan,"Reinaldo yang luar biasa: sangat baik, baik dan berpendidikan. Perbedaan usia tidak pernah penting bagi kami. " ujarnya. Pasangan beda usia ini menikah di rumah di kelilingi oleh keluarga dan teman-teman dekat. Hadir juga para wartawan yang meliput acara pernikahan unik itu. Upacara sengaja digelar di rumah atas permintaan Adelfa yang merasa usianya sudah terlalu tua, 80-an, sementara mempelai laki-laki baru 24 tahun, ini akan menimbulkan sensasi dan pasti akan terlihat konyol. Makanya, dia tidak ingin pemberkatan nikah dilakukan di gereja seperti umumnya pasangan pengantin baru. Kisah cinta unik itu berawal dari kematian ibu Reinaldo. Ibunya seorang single parent yang membesarkan Reinaldo. Kebetulan juga ibu Reinaldo ini adalah teman Adelfa. Reinaldo yang masih kecil sangat terpukul, karena ia tidak memiliki ayah, orangtua satu-satunya (ibu) pun dipanggil Yang Maha Kuasa. Kondisi menyedihkan ini membuat Adelfa tersentuh, dan menawarkan bocah ini untuk tinggal bersamanya. Jadi ketika usia Reinaldo 15 tahun, dia pun pindah tinggal bersama nenek Adelfa yang memperlakukannya dengan baik penuh kasih sayang. Spoiler for nenek : [Hide] Pada awalnya memang tidak terjadi apa-apa. Beda usia yang sangat jauh, Reinaldo 15 tahun, Adelfa 73 tahun. Hubungan ini ibarat cucu dan nenek. Pengakuan Adelfa, hubungan mulai berkembang ke arah berbeda saat Reinaldo berusia 18 tahun. Saat itulah mulai timbul ‘bibit-bibit' cinta yang terus bersemi subur, begitu pengakuan nenek Adelfa. Tidak dijelaskan siapa yang memulai sentuhan romantic di antara keduanya. Apapun itu, yang terpenting adalah keduanya sudah menikah dan sah suami istri. Usia memang bukan halangan!! Dan yang pasti, pernikahan ini membuat banyak gadis patah hati karena Reinaldo lebih memilih nenek Adelfa ketimbang gadis-gadis muda dan cantik seumurannya.
    p/s : cinta tidak mengenal usia & rupa.....hargailah cinta anda!!!!

    Mengimbau kenangan dulu-dulu....

    Minuman lemened...susah nak jumpa dah sekarang...
    Cheeewwaaaahhhhhhh....komik favourite saya....Bujal & Dogol...tengok rambut Bujal tu yang stailo haaa......hehe


    Buku paling glamer zaman dulu....takut nak baca..tengok cover pun takotttt!!!......
    Bedak niihh..betul-betul bedak kenangan lama...hehe..ada sapa ingat???

    Sape yang pernah naik bas dapat tiket macam ni???hehe...kenangan zaman sekolah dulu dapat tiket macam ni....


    Woww...buku ni..antara buku teks kegemaran...

    Mana ada dah buku jumpa kat mana-mana..saya pun takde simpan buku ni...sebab dulu sekolah yang bagi pinjam...

    Kasut stail lama dulu...heheh..sekarang nihh ada jual lagi ke???


    Sunday, August 8, 2010

    mStar Online : Aishah Akui Lebih Bahagia Disamping Suami

    mStar Online : Aishah Akui Lebih Bahagia Disamping Suami

    SEMOGA AISHAH BAHAGIA BERSAMA KELUARGA....
    saya minat Aishah....suara dia best sangat, lagu-lagu dia pun memang bessttt.... dan yang penting sekarang, dia cantik bila pakai tudung....

    Saturday, August 7, 2010

    Makan makan di Kota Samarahan @ J & J Cafetaria....

    Saya nak share tempat makan yang saya rasa ok untuk dikunjungi...J&J Cafetaria di Kota Samarahan(land mark- sebelah Petronas area Desa Ilmu). Menu di atas adalah Nasi Udang Butter ( macam sedap kan!!!...studdent saya yang order) Harga kalo tak silap RM5 atau RM6...
    Yang ni plak, fresh orange...yang dah abis suku gelas & order baru dapat...& sebelah tu air mineral cafetaria..siap ada air mineral sendiri gituuu....harga tak sure...sebab bukan saya yang bayar....hehe
    Menu ni plak Nasi Goreng Kampung Special...wow...nampak sedap dan yang penting, ikan bilis (pusuk bak kata orang Sarawak) digoreng bersama nasi...baru goreng kampung...yeaaahhh..harga lebih kurang RM5-6 gak....
    And yang ni plak yang saya order, Kueh Tiaw Goreng Chinese Style Ayam...memang sedap dan berbaloi dengan harga...cukup rasa and puas hati....yang penting perut kenyang...hehehe...layanan kat sini pun cepat...tak lembap...hehehe...semua compliment niihh...kalau management J&J Cafetaria baca blog saya ni....ada diskaun tak next visit???heheh...
    The most important thing is..terima kasih banyak-banyak pada boss..Pn Faridah sebab belanja makan kat sini....murah rezeki puan yeee...Amiinnnn....dan rezeki kita semua...AAmiiinnnnn...

    luv,
    Faiz Faizah

    SALT...wahai ANGELINA JOLIE...v BELLA SWAN....




    Dalam 2minggu ini, saya menonton 2 filem yang panas dan box office...Twilight: Eclipse & SALT...keduanya memang berbeza lah...jangan nak banding sangat..sebab temanya saja pun dah tau kann...dalam Eclipse kali ini, Bella & Edward lebih romantik dalam hubungan mereka walaupun Bella terpaksa berdepan dengan gangguan perasaannya kepada Jacob..yang jelas, dia mencintai kedua-duanya, Edward dan Jacob...cuma "i love you more" khusus untuk Edward Cullen...hehehe...
    SALT...saya menontonnya siang tadi...waahhh..saya hampir terlelap juga sebenarnya..bukan kerana movie ini tak best, tapi penat sikit..hahaha...dan honestly, awal cerita, memang agak membosankan sikit..tapi sebab Angelina Jolie punya bibir, aku menghayati sungguh-sungguh terutama part dia tengah interrogate Russian spy...memang dia cantik and lasak...hampir semua babak aksi nampak real dia yang buat...tapi saya agak mengah juga bila tengok dia berlari tak henti-henti...kesian...tapi dalam movie jelah yeee...dia berlari tu pun dibayar berjuta-juta...haha..cuma saya tertanya-tanya...watak Presiden Amerika tu yang dihentak oleh si jahat, mati ke???? kalau dia tak mati...dah pasti lah dia boleh buktikan siapa yang jahat sebenarnya kann....tapi jangan peningkan kepala..semua tu cuma movie jeee....
    apa-apapun, saya enjoy dengan 2 movies ini....and can't wait the next Twilight Saga: Breaking Dawn...

    luv,
    Faiz Faizah

    Bersama Meringankan Beban....keluarga Norhashima bt Razali...

    Salam semua...hari ni aktiviti saya bersama Helen and boss kami Pn Faridah...dan beberapa staf lain, juga ditolong oleh pelajar-pelajar, membantu menalurkan sumbangan hasil kutipan untuk membantu pelajar dan keluarganya yang ditimpa musibah kerana kebakaran 2minggu yang lepas....
    Kami beramai-ramai menghantar ke rumah mangsa di Kampung Moyan Asajaya di Kota Samarahan....melihat sendiri keadaan keluarga mangsa, memang menyedihkan kerana rumah kediaman mereka terbakar habis....tiada apa yang tinggal, nasib baik tiada kemalangan jiwa kerana kebakaran berlaku siang, jam 7pagi.

    Bos, Pn Faridah pun siap tolong angkat semua barang sumbangan.....hehee...
    Tolong angkut semua sumbangan ke rumah anak mangsa yang berhampiran rumah mangsa...sebelah depan yang ada runtuhan dinding hijau itulah rumah mangsa yang telah terbakar habisss..tiada yang tinggal...



    semoga apa yang telah disampaikan membantu keluarga mangsa.....syukur alhamdulillah, saya dan rakan-rakan berjaya melaksanakan tugas kami dengan jayanya....chaiyokkk chaiiyookk

    Faiz Faizah

    Monday, July 5, 2010

    Buah hati kesayangan Mak Long.....


    Danish...anak buah yang pertama....si bulat....hahaha...geng k berkelaie....miss u danish....

    second one...Najwa@WAWA...kecik alus...but adorable....sweetie....tp suara..mak oii...macam ada speaker...walaupun badan kecik....miss u 2 wawa...

    Maklong will always love you both..alwaysss.....

    Percutian ke KL...15-19Jun2010...

    Sempat singgah Batu Caves..kebetulan on the way ke Bukit Tinggi...
    Unik kat sini bangunannya bercirikan Eropah...sebab tu kena ambik gambar banyak-banyak...hehe
    Pose depan pintu masuk Colmar Tropicale Resort Bukit Tinggi....RM12 entrance fee....boleh ronda-ronda Japanese Garden...rabbit park..
    Syukur alhamdulillah.....percutian yang tak dijangka....hehehe..bersama Helen Unyan dan ibunya...santai di Bukit Tinggi Janda Baik....@Japanese Garden..haiiitttt...

    Semoga ada rezeki lagi di lain masa.....kini aku mengintai Jogjakarta....destinasi seterusnya bersama Linda...jika panjang umur & dimurahkan rezeqi....amiinnnnn......